logo
Hvem er Gerd Johnsen? Undervisning/foredrag Rådgivning Aktivitetskalender
 
 
 

 
   

Interaktion mellem Movicol og andre oral lægemidler

Thursday, April 28, 2016

Interaktion mellem macrogoler med elektrolytter (Movicol, Moxalole m.fl) og andre oral lægemidler.

På promedicin.dk står for macrogoler med elektrolytter (Movicol, Moxalole m.fl) beskrevet at: Orale lægemidler, der tages samtidig eller op til flere timer før indtagelse af opløsningen, kan bliver mangelfuldt absorberet.

Spørgsmål sendt til RegionHovedstadensApotek, Apotekets Information/MedicinInfo, Bispebjerg Hospital: Har I noget på, hvor stor en betydning dette har? - Vurderer I, det er noget, vi skal intervenere på i klinikken?

Konklusion:

Sammenfattende er der få data, men dog nogle indicier på, at macrogoler vil kunne have en indflydelse på absorptionen af lægemidler fra tarmen på grund af en nedsat transitid. Det er uvist hvilken klinisk betydning denne interaktion har.

På denne baggrund vurderer vi, at der kan være øget opmærksom på den mulige interaktion mellem macrogoler og anden oral lægemiddelnehandling, hvis:

* der ses et terappisvigt/reduceret effekt af anden lægemiddelbehandling, som er taget samtidig med eller flere timer- ikke defineret - før indtagelse af macrogol.

* lægemidler med smalt terapeutisk indeks, som er taget samtidig med eller flere timer - ikke defineret - før indtagelse af macrogol.

Klinisk praksis. Tidspunkt for indtagelse af macrogoler:

Det anbefales i promedicin.dk under de enkelte macrogol produkter, at macrogol pulveret gives udenfor anden medicin indtagelse typisk til natten, hvor der ikke gives anden medicin.

Vær opmærksom på, at samme interaktion er nævnt for loppefrøskaller.

Publiceret d. Thursday, April 28, 2016
 
 
Nyheder

Årets julegave

<p>Til den der næsten har alt, men også ønsker en gode afføring. Bogen - Fra ende til anden, så du kan få en god og problemfri afføring.</p>

10.12.2019


Stor turne med undervisning i -Har du´styre på maverne?

<p>Mange gør nu en stor indsats på at få styr på afføringsproblemerne og ikke mindst. hvordan de løses.</p>

14.11.2019


Maveguiden.dk/brevkasse er lukket

<p>Firmaet Mylan, som har købt Meda har lukket brevkassen pga økonomiske problemer.</p>

14.11.2019Alle nyheder
 
Gerd Johnsen - Strødam Mose 9 - 3400 Hillerød - Copyright © Gerd Johnsen 2012 - Webdesign: mediaXplore.dk